Wat is een gesloten ecosysteem?

Wat is een gesloten ecosysteem?

, door Eugène Meinders, 1 min lezen

Het ecosysteem, wat is het eigenlijk? Een ecosysteem is een gemeenschap van organismen die samenleven in een bepaalde omgeving en hierin functioneren als één geheel. Het ecosysteem is een belangrijk concept in de ecologie en speelt een grote rol in het begrijpen van hoe de natuur werkt.

Een gesloten ecosysteem is een ecosysteem dat volledig afgesloten is van zijn omgeving en daardoor zelfvoorzienend is. Dit betekent dat er geen uitwisseling van materie of energie plaatsvindt met de omringende wereld. Een gesloten ecosysteem kan bestaan uit zowel plantaardige als dierlijke organismen, maar in het geval van Plantania gaat het enkel om planten.

Schaal

De compacte wereld van Plantania is een opmerkelijke showcase van de werking van een ecosysteem in kleine proporties. Een cluster van diverse planten bundelt hun middelen om een ​​zelfvoorzienende en gesloten omgeving in stand te houden, toepasselijk aangeduid als mini-ecosysteem. Deze natuurlijke eenheid bezit het vermogen om zonder aanvullende hulp te bestaan ​​- onafhankelijk maar toch bloeiend.

De ingesloten biosfeer van Plantania is zorgvuldig ontworpen om de optimale omstandigheden voor het kweken en rijpen van planten te bevorderen. Binnen deze miniatuurwereld geeft een specifiek gekalibreerde lamp net genoeg licht en warmte die nodig is voor een ideale groei. Afgezien van zijn botanische functionaliteit, is het gesloten ecosysteem een ​​esthetisch stuk dat elke leefruimte verbetert en tegelijkertijd het welzijn ondersteunt door een schonere luchtkwaliteit.

Je eigen ecosysteem

Het gesloten ecosysteem van Plantania is een geweldig voorbeeld van hoe we op kleine schaal een ecosysteem kunnen creëren dat in staat is om zelfvoorzienend te zijn. Het laat ons zien dat we niet afhankelijk hoeven te zijn van de ecosystemen op aarde, maar dat we ook onze eigen ecosysteem kunnen creëren en onderhouden. Het gesloten ecosysteem van Plantania is een prachtig staaltje van de kracht en schoonheid van de natuur en laat ons zien hoe we hier op een duurzame manier mee om kunnen gaan.


Blog posts

 • Wat is een ecosysteem?

  , door Stagiaire PDE Wat is een ecosysteem?

  Lees meer 

 • Waarom jij een ecosysteem in je huis nodig hebt!

  , door Django de Vreng Waarom jij een ecosysteem in je huis nodig hebt!

  Lees meer 

 • Planten voor een ecosysteem

  , door Django de Vreng Planten voor een ecosysteem

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.