Planten Terrariums

Planten Terrariums

, door Django de Vreng, 1 min lezen

In onze moderne samenleving zijn we ons er steeds meer van bewust geworden dat we voor onze levensondersteuning afhankelijk zijn van de natuurlijke systemen om ons heen. Een ecosysteem is zo'n systeem dat bestaat uit levende en niet-levende componenten die met elkaar in wisselwerking staan en samen een unieke omgeving creëren. Deze omgeving kan variëren van een klein ecosysteem, zoals een planten terrarium, tot het gigantische ecosysteem van de aarde zelf.

Maar wat is een ecosysteem eigenlijk? Het woord "ecosysteem" is afgeleid van de Griekse woorden "oikos" en "systema", wat respectievelijk "huis" en "systeem" betekent. Een ecosysteem kan dus worden gezien als een "huissysteem", waarbij de verschillende componenten samenwerken om een stabiele omgeving te creëren.

Bij Plantania hebben we ons gespecialiseerd in het creëren van gesloten ecosystemen met alleen planten, ook wel bekend als planten terrariums. Deze mini ecosysteem is een zelfvoorzienende ecosysteem die zichzelf onderhouden en voorzien van de nodige voedingsstoffen.

Onze Planten Terrariums zijn eco systemen op zichzelf, waarbij de planten in het terrarium samenwerken met de bodem en het water om een evenwichtig en gezond ecosysteem te vormen. Het gesloten ecosysteem van onze Planten Terrariums biedt een unieke kijk op het leven van planten en hoe zij zich ontwikkelen in een afgesloten omgeving.


Blog posts

 • Wat is een ecosysteem?

  , door Stagiaire PDE Wat is een ecosysteem?

  Lees meer 

 • Waarom jij een ecosysteem in je huis nodig hebt!

  , door Django de Vreng Waarom jij een ecosysteem in je huis nodig hebt!

  Lees meer 

 • Planten voor een ecosysteem

  , door Django de Vreng Planten voor een ecosysteem

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.